|
DreamFacE.net (www.dreamface.net)
česko-slovenský infoserver a komunita producentů nekomerční elektronické hudby
Copyright © 1998 - 2004, všechna práva vyhrazena Koncept, design, správa: Michal Škrabálek Technická podpora: Martin Veverka Hosting: Savvy.cz, server je neziskový  |
přístupy: 23872354, unikátní přístupy: 4634480,
online čtenářů: 13, z toho 0 registrovaných| Česko-slovenský infoserver a komunita producentů nekomerční elektronické hudby | Někde na úvodní stránce je logo nového defnetu. Ale pššt :-) |
|
 | | Menu |  |
| Aktuality |  |
|
|
14.05.2013: Sound Forge Mac nově jen za 5990,- Kč včetně DPH. Nejde o akci, tato nová výrazně nižší cena platí trvale. »»
|
14.02.2013: Sound Forge pro platformu Mac OS X je na světě. Od základů byl vyvinut výhradně pro OS X. »»
|
14.02.2013: SpectraLayers Pro - revoluční novinka od Sony Creative Software. Tento pokročilý editor nabízí převratný způsob práce se zvukem a neobvykle detailní analýzu, editaci a zpracování zvukových souborů na úrovni spektra. »»
|
11.02.2013: Sound Forge Pro 10 teď jen za 4630,- Kč. Po omezenou dobu mimořádná promo sleva 30% na špičkový audio editor. »»
|
22.01.2013: Využijte do 31. 1. 2013 kupon na Computer Music Magazine + odkaz na "virtuální" DVD se spoustou CM verzí virtuálních efektů a instrumentů zdarma. »»
|
|
archív | přidat
| |
|  |
| |  | | Fórum | |
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
janovcik Nováček

|
Zaslal: 23. 1. 2007 - 02:17 Předmět: brumenie, zufalstvo... |
|
|
| DObry den, som majitelom gramofonu technics sl 1200 mkII, zosilovaca DA300 warrior a malickych aktivnych monitorov m-audio studiopro 3 plus mam k tomu mix numark dm950. chcem to vsetko pospajat a ani za svet sa mi nedari. uvediem problem cislo jedna ktory sposobuje brum a to vsetko, gramce-zosik-mix-bedne vsetko hraje krasne az na ten silny brum, stereo je v poriadku ale strasne to bruni. tak som to zredukoval na gramce-bedne a ide to potichu ale bez brumenia. potom som zapojil zosik bez pustania vstupu donho, len proste kable z outputu do bednickoveho inputu, a co som nepocul, brutalne brumenie. cisto zosik a aktivne bedne. chcem sa preto spytat co s tym mam robit, nemoze byt problem v tom ze mam aktivne bedne a do nich pustam zosik ? upozornujem ze brumenie ide aj bez mixu a gramca, cisto zosik a bedne a je to dost silne. ked potom gramec dam do mixu na phono vstup a potom do zosiku brumenie je slabsie a hraje to...ale aj tak je to strasne rusive...co s tym prosim ??? |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
DeTee Veterán

Založen: Jul 29, 2006 Příspěvky: 146 Bydliště: Střítež u Českého Těšína
|
Zaslal: 24. 1. 2007 - 18:07 Předmět: |
|
|
BOHAJEHO! Víš co znamená aktívní bedna?! Aktívní bedna má v sobě již zesilovač! Takže před to žáden zesilovač dávat nejen, že nemusíš, ale ani nesmíš? A ještě navíc s výkonem 150W!!! Divím se, že ti ty repráky nevyskočily
Jinak brum může způsobovat špatné stínění propojovacího kabelu, špatné zemnění (může to být přímo elektrická zásuvka nebo špatný domovní rozvod) nebo zemní smyčka (ta vzniká když zapojíš různá audio zařízení, která jsou navzájem propojeny do různých elektrických zásuvek. Vše je dobré zapojit do jedné pomocí rozdvojky).
Takže zapoj gramec-mix-bedny. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
teslo Guru

Založen: Jun 04, 2004 Příspěvky: 153 Bydliště: Žilina, SLOVENSKO
|
Zaslal: 25. 1. 2007 - 17:23 Předmět: to sa mi snáď zdá |
|
|
No ono je to úplne jasné... Aj keď mne nie je vôbec jasné, ako sa ti vôbec podarilo prepojiť ten zosik s aktívnymi bedňami... lebo to si sa musel dosť snažiť... Celé to brumí na tom, že nerozumieš tomu, čomu sa venuješ... Poznámka kolegovi, ktorý napísal ďalšiu sprostosť týkajúcu sa toho, že repráky mali údajne vyskočiť.... nemohli... pretože chlapča púšťalo z výkonového stupňa do vstupu aktívnych bední, to znamená, že tento vstup má vysokú impedanciu... v rádoch kiloohmov a viac... pasívne repro má 8,6,4 ohm... čiže si spočítaj výkon podľa výstupnej záťaže... a ďalšia vec... maximálne prebudil predzosik na aktivákoch... ale koncovým reprákom sa nič nemohlo stať... to dá logiku...
Takže sme sa opäť pobavili, ale nevešaj hlavu... :) Ono sa ešte popodkíňaš životom :) Toto je len prvá výstraha, že elektronika nie je tak prostá ako sa zdá ;) |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
DeTee Veterán

|
Zaslal: 25. 1. 2007 - 17:59 Předmět: Re: to sa mi snáď zdá |
|
|
Díky teslo, chytáš mě za slovíčka a teď vypadám jako lama co tomu taky prd rozumí ;-)
Offtopic abych nevypadal jak ta lama:
Výkon na výstupu výkonového zesilovače sice ve výsledku bude nižší, protože vlivem velkého zatěžovacího odporu bude nižší výstupní proud, ale napětí zůstane stejné, tzn. v lepším případě bude opravdu "pouze" přebuzený vstup aktívního reproduktoru, který je přizpůsoben napětí linkové úrovně v řádu jednotek voltů. Ovšem výstupní napětí koncového zesilovače je v řádu desítek voltů, což je už celkem rozdíl, který může způsobit proražení polovodičů. Nebo se snad mýlím?
Takže opravuji svůj výrok: "Divím se, že ti to neprorazilo polovodičové součástky v zesilovači aktívního reproduktoru." ;-D
PS: Kdybychom to měli pitvat tak přes SZ ať to tady nezasíráme nesmysly. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
teslo Guru

|
Zaslal: 25. 1. 2007 - 18:05 Předmět: offtopic |
|
|
| ja nejdem teraz na SZ, aby všetci videli, že ma vyviedol z miery chalan so zle zapojenou cestou zvukovou :) tak som sa zaryl v hneve nad ľudskou hlúposťou do detailov (samozrejme nepodstatnou) ale teraz sa hroooozne na tom smejem, čo si mi napísal... tak sme sa aspoň pobavili... samozreme sa nehnevaj na mňa, aj ty si zabohoval, keď si to videl :lol: :lol: :lol: dík a maj sa :wink: |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
janovcik Nováček

|
Zaslal: 27. 1. 2007 - 00:42 Předmět: brumenie, zufalstvo... |
|
|
| dakujem vsetkym za rady aj hodnotenia, za castovanie vyrazmi ako "hlupy" a "chlapca". problem je v tom ze sa prosto do tychto veci vonkoncom nerozumiem, co dufam nie je ziadnym hriechom. preto som s tym co som mal po ruke podnikol to co sa dalo a pomocou kablov som to prosto spojil. preto som sa obratil na Vas, lebo Vas povazujem za fundovanych a zbehlych v tejto problematike a schopnych mi pomoct. nepochybne kazdy z nas urobil mnoztvo "hluposti" ci uz v elektronike alebo inych sferach zivota kym pochopil co a ako...momentalne mi to uz vsetko hraje takze je to v poriadku. myslim ze v buducnosti sa vsak radsej obratim na inych ludi ktorych pomoc uz nebude obsahovat tieto nechcene casti ako ta Vasa. Dakujem. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
DeTee Veterán

|
Zaslal: 27. 1. 2007 - 18:22 Předmět: |
|
|
| Chybama se člověk učí. Je to celkem běžná životní praxe. Já jsem se tak asi v pěti letech naučil, že plochou baterii nenabiju, když jí strčím do 220V zásuvky. Vzal jsem si z toho ponaučení a od té doby si dávám pozor co kam strkám. Tehdá se mi naštěstí nic nestalo, ale důsledky mohly být dosti hrozivé a myslím, že pro tebe je rozhodně lepší, když ti někdo vynadá, než aby jsi si způsobil nemalou škodu nebo dokonce zdravotní úraz. Každý dělá chyby a většinou si to také slízne, ale hloupý je ten kdo svou chybu neuzná. Chybě, kterou jsi způsobil jsi mohl předejít tím, že bys jsi se nejprve zeptal jak to můžeš propojit. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
fkho Guru

|
Zaslal: 27. 1. 2007 - 19:34 Předmět: |
|
|
| trosku offtopic ale neda sa mi neozvat. ja som tiez lama do elektriky a najskor by som zapajal a potom sa pytal a potom sa urazil keby mi niekto vynadal. clovek je na jednej strane zvedava bytost a na druhej si kazdy chce dokazat ze neni take hovado ze by "taku drobnost" nezvladol. tym som chcel povedat ze jeho postup je normalny pre vacsinu obyvatelstva... pretoze cim viac problemu rozumies, tym vacsi si das pozor. ja tomu tiez nerozumiem tak by som to asi skabloval systemom "no toto sem asi nenatlacim" a "aha tak to patri sem" :lol: |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
DeTee Veterán

|
Zaslal: 28. 1. 2007 - 11:50 Předmět: |
|
|
Tahkle můžeš zapojovat počítač, kde jsou konektory každý jiný a ještě barevně odlišený, ale ne zesilovač-bedny, kde musí parametrově sedět jedno k druhému nehledě na konektory. A když něco za pár tisíc odrovnáš tak si asi příště dáš sakra pozor.
PS: fkho nezapomněl jsi...? |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
fkho Guru

|
Zaslal: 28. 1. 2007 - 12:19 Předmět: |
|
|
| jasne, nabuduce by som si dal pozor...ako sa hovori, mudri sa ucia z chyb inych takze teraz by som to uz urcite len tak zbrucha nezapajal :wink:... btw nezabudol som ale skola ma nici...za tyzden-2 by som mal mat klud takze mrzi ma ze to to uz x-ty krat odkladam ale potom... |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
janovcik Nováček

|
Zaslal: 28. 1. 2007 - 17:07 Předmět: brumenie, zufalstvo... |
|
|
no ja som sa ani nie ze urazil, skor zarazil...ze sa tu pouzivaju taketo slovne zvraty a podobne :) kazdopadne mi ostava suhlasit s tymi vyssie uvedenymi prispevkami ohladom vlastnych chyb a tak...no kazdopadne zostava uz fici no polozil by som Vam este jednu otazku aby sme sa vratiili k teme...jedna sa o dalsi problem so zvukom...cize obidve SL1200 Mk2 maju rovnaky cartridge a stylus a to Numark CS1 http://static.zoovy.com/img/studio34music/-/N/numark_cs1_pair.jpg
spojene su s mixom Numark DM950 zhodnymi kablami, obe gramofony su riadne uzemnene o skrutku na mixe, napajane z rovnakej zasuvky...kable z mixu potom idu do spominanych bedniciek m-audio studiopro3
http://midiland.co.kr/acecart/bin/photo/MA0092.jpg
...problem je vsak ked polozim tu istu nahravku na jeden gramofon a tu istu na druhy...jedna sa o uplne novy vinyl, ktory hra na jednom gramci v pohode bez problemov no na druhom je problem s vokalmi a vyskami...vsetky hlasky s a podobne su suslave a skreslene...obe kanaly na mixe maju totalne rovnake nastavenia cize tu sa moje schopnosti odhalit zdroj problemu koncia...viete o co by mohlo ist ? |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
janovcik Nováček

|
Zaslal: 28. 1. 2007 - 18:41 Předmět: brumenie, zufalstvo... |
|
|
| pre ilustraciu je mozne stiahnut tuto ukazku....prakticky sa kazda platna sprava velmi odlisne co je pochopitelne ale niektore skladby, hlavne tie s vokalmi su tym uplne znehodnotene.... tu je link, nie je to nijak namixovane cize tam budu nejake par sekundove pauzy...na zaver napr hraje underworld z cisto novej platne ktory ide podla mna bezchybne http://rapidshare.com/files/13815179/ukazka.mp3 |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
teslo Guru

|
Zaslal: 28. 1. 2007 - 22:22 Předmět: gramafony |
|
|
| úplne jednoducho by som selektoval rieštenie problému tak, že ak mi to na jednom gramci robí orezávačky (saturácia operákov v mixe, alebo priamo v prenoske) tak presne ten gramofón prepojiť do susedného vstupu, či to zmení ráz... ak nie, tak môže byť koncepcia gramofónu iná... pomohlo by ti dať do šnúry rezistory oproti kostre... aby si neprehuloval vstupný operák v mixe... Ak by sa problém zmenil, tak je to nastavenie gainu na mixe... alebo neviem... toto by bolo také prvé vodítko... inak mne všetky vinyly hrajú v poriadku, len RED HOT CHILLI PEPPERS mi robí presne ten istý problém... Lebo sú hrozne silno namastrovaný.... Všimni si, že slabšie nahrávky (pohľad na LEVEL METER NA MIXE, alebo už len na čisté počutie) tento problém nespôsobujú... |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
janovcik Nováček

|
Zaslal: 28. 1. 2007 - 23:47 Předmět: brumenie, zufalstvo... |
|
|
| no myslim ze som nie celkom pochopil tej kostre atd...skus mi to vysvetlit polopatistickejsie :) momentalne mi hraje jedno zo serie 3 LP ninja tunes s nazvom funkungfusion, hraje uplne krasne, bez jedineho naznaku skreslovania, tak isto ako zvysne dve...tie vystupy a vstupy na mixe som uz prehadzoval a dokonca som urobil aj to ze som gramec priamo napojil na bedne bez mixu a robilo to to iste :cry: :cry: ...jednoducho asi 10 novych vinylov ktore som si kupil su tym padom nehratelne...ked si si stiahol tu mp3 tak to pocujes...robia to aj niektore starsie, napr taka mary j. blige, kdezto dj vadim ktory bol sucastou toho isteho nakupu hraje krasne...nerozumiem tomu a zacinam mat pocit ze som voci tomu bezmocny a teda neviem ci sa vobec oplati kupovat nejake vinyly ked to robi taketo veci...co ked je chyba v prenoskach ? a co ked kupim nove a problem bude pretrvavat...ach ach |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
fkho Guru

|
Zaslal: 29. 1. 2007 - 00:31 Předmět: |
|
|
| zas raz offtopic ale neda mi to: by ma zaujimalo kde kedy hras s takymi platnami :wink:... panko je fajnsmeker. viva la ninja :lol: ...a ak som spravne pochopil teslovu radu a skombinoval ju so svojimi biednymi znalostami elektriky, znamena to, ze ked je platna zmastrovana prilis nahlas, vystup z operacneho zosilovaca v gramofone dosiahne saturacnu (maximalnu) uroven a tym padom dochadza k skresleniu...podla tych ukazok to aj znelo orezane. A ak som spravne pochopil dalsiu cast tak by malo pomoct znizit volume, co ale asi nebude najdokonalejsie a trvale riesenie. No len som sa to snazil zjednodusit, kludne ma nakopte ak placam hovadiny. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
janovcik Nováček

|
Zaslal: 29. 1. 2007 - 01:19 Předmět: brumenie, zufalstvo... |
|
|
| na tvoj offtopic odpovedam ze si hrajem doma a niekedy doma u niekoho ineho, ale to sa tak casto nestava :) ...uz dlhsie zijem v anglicku, v bristole, celkom hudobne zalozene mestecko...vznikli tu massive attack, nedaleko portishead a do londyna nie je daleko...veskera tato hudba tu ma silne zazemie atd...no kazdopadne od kedy mame tieto dve SL1200 MK2, podotykam kupovane osobitne, neviem sa zbavit tohto problemu...mal som starsi cart so stylusom audio technica ktory hral tichsie a nie tak vyrazne, no to iste robil s platnami napr od wu-tang alebo od gang starr...ked som tam polozil ninjov, underworld atd vsetko bolo ok...tieto nove cart hraju super no akonahle polozim wu a pod. je to v haji...takto sa fungovat neda, na mixe to podla mna nie je lebo ked som gramce pichol rovno do bedni bolo to to iste cize to vidim na nejaky servis za libry libricky...a zasa cakat a byt bez hudby. ach ach |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
fkho Guru

|
Zaslal: 29. 1. 2007 - 01:34 Předmět: |
|
|
| a zase mimo temy :)...ten Bristol vysvetluje tie platne...asi viem kam pojdem zbierat skusenosti a inspiraciu ked budem velky a nebudem sa bat velkeho sveta hahaa :lol: ...btw massive attack a portishead su moji oblubenci. no uz stacilo, thread o oblubenej muzike je inde :))) |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
janovcik Nováček

|
Zaslal: 29. 1. 2007 - 01:37 Předmět: brumenie, zufalstvo... |
|
|
| jo jo :) v tomto sa zhodneme...mno mna skor trapia tie gramofony :) do prdele...a kludne prid, je to tu toho hodne k videni. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
teslo Guru

|
Zaslal: 29. 1. 2007 - 16:55 Předmět: skreslovanie |
|
|
Takto... Gramofón nie je žiaden elektronicky zvokovo dolaďovaný element (teda nemal by byť) je to len prenoska a káble z prenosky idú cez rameno priamo do konektorov, či výstupných hadíc gramofónu. Ale zase ak ti hrá gramec priamo na aktívne bedničky, tak potom asi nejaký ten predzosik v sebe má, lebo bez neho ti by ti to hrať nemalo... Skús si ešte pomôcť tým, že nikde niš nepichneš ale necháš hrať platňu úplne osve a počúvaj len zvuk prenosky (niekde je úplne ticho) a ak počuješ ten hlas sprznený aj tam... tak by to mohol byť problém prenosky... Ja tiež uvažujem, bo mám starý HIFI gramec od tesly, kde všetko hrá OK... len tie nové vinyly sú nepočúvateľné... a je to tým, že sú o 5-6 dB hlasnejšie namastrované.... Lenže do toho už inú prenosku nekúpim, tak nemôžem to skúsiť žiaľ..
P.S.: či má gramec v sebe predzosik alebo nie zistíš tak, že ho odpojíš zo zásuvky, prenosku položíš na platňu, budeš ju tošiť rukou a ak ti bude nebude na výstupe žiaden signál, tak ten gramec v sebe ten predzosilovací element má. A to už nevyriešiš nijako v tom prípade... |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
janovcik Nováček

|
Zaslal: 30. 1. 2007 - 08:59 Předmět: brumenie, zufalstvo... |
|
|
| dik za tipy, cize gramec som uplne odpojil zo zasuvky a vsetkeho ostatneho a pocuval som cisto volnym uchom sluchom pri ihle a ten zvuk sa mi zdal byt tak isto blby ako ked ho pocujem v bedniach...potom som pre istotu tento vypojeny nenapajany gramec pichol do mixu a na sluchadlach som si opat potvrdil ze ten zvuk je nahovno...tak bud je proste numark CS1 nekompatibilny s mojimi gramofonmi....alebo uz fakt neviem...inac musim sa priznat ze mam mierny zmatok v slovenskej terminologii, cize prenoska je cartridge ? a ihla je stylus ak sa nemylim...dnes este na skusku zakupim nejaky lacnejsi cartridge aby som si to definitivne potvrdil, a ked to bude robit aj ten, tak sa asi zblaznim...a potom odnesiem gramce do servisu...inac je to fakt nepochopitelne pre mna...lebo tu mam aj jeden taky starsi cartridge znacky audio technica a ten ma bohuzial podobne spravanie sa...na oboch gramofonoch...to iste...to je priam zahada |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|
|