DreamFacE.net (www.dreamface.net)

česko-slovenský infoserver a komunita producentů nekomerční elektronické hudby

Copyright © 1998 - 2004, všechna práva vyhrazena
Koncept, design, správa: Michal Škrabálek
Technická podpora: Martin Veverka
Hosting: Savvy.cz, server je neziskový
přístupy: 23875717, unikátní přístupy: 4635244, online čtenářů: 10, z toho 0 registrovaných
Česko-slovenský infoserver a komunita producentů nekomerční elektronické hudby
 Přihlášení: Jméno   Heslo     [REGISTROVAT]
Vyhledávání:  [Rozšířeně]    Net-Rádio: 
Někde na úvodní stránce je logo nového defnetu. Ale pššt :-)
Přidat k oblíbeným | Domovská stránka | Doporučit nás | Top 20 | Statistiky | FAQ | Spolupráce | Reklama | Kontakty | Text

Menu

Aktuality
14.05.2013: Sound Forge Mac nově jen za 5990,- Kč včetně DPH. Nejde o akci, tato nová výrazně nižší cena platí trvale. »»

14.02.2013: Sound Forge pro platformu Mac OS X je na světě. Od základů byl vyvinut výhradně pro OS X. »»

14.02.2013: SpectraLayers Pro - revoluční novinka od Sony Creative Software. Tento pokročilý editor nabízí převratný způsob práce se zvukem a neobvykle detailní analýzu, editaci a zpracování zvukových souborů na úrovni spektra. »»

11.02.2013: Sound Forge Pro 10 teď jen za 4630,- Kč. Po omezenou dobu mimořádná promo sleva 30% na špičkový audio editor. »»

22.01.2013: Využijte do 31. 1. 2013 kupon na Computer Music Magazine + odkaz na "virtuální" DVD se spoustou CM verzí virtuálních efektů a instrumentů zdarma. »»

archív | přidat

Fórum

FAQFAQ   HledatHledat   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   NastaveníNastavení   PřihlášeníPřihlášení 

Platforma Apple
Jdi na stránku 1, 2  Další

odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra DreamFacE.net -> Ostatní hardware
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
balda
Guru
Guru

PříspěvekZaslal: 14. 1. 2008 - 17:46    Předmět: Platforma Apple Odpovědět s citátem

Cca 4 měsíce si pohrávám s myšlenkou přesunout se výhledově na platformu Apple. Pátral jsem po současných modelech, brouzdal po fórech, pozoroval vývoj jablek (G procesory a přechod na dvoujádrový Intel). Co mě k tomu vede? Hardware a software od jednoho výrobce. Hardware myslím jako uspořádání základní desky a komponent (od jiných výrobců). Netajím se skutečností, že jsem dodnes fanda mrtvé platformy Amiga, koncepce počítače HW+SW tam je stejná. Pravda je, že slyším na Macy jen samou chválu, ale ještě jsem si je "neošahal". O nedostatek softu na této platformě nemám strach, soft na macy je. Dokonce jsem slyšel i názory, že přeinstalace OS za novější verzi třeba i starší počítač urychlí (a jak je tomu u oken?), jestli je to pravda nemůžu posoudit. Další věc, která prý na macích neexistuje, je midi latence - nepodařilo se mi pořádně zjistit, jak to myslí...V PC používám zvukovou kartu MAYA44, ovladače na Maca má taky, ale ta by šla nacpat asi jen do toweru. Mám u ní i midi I/O (další slot v PC) a na midi boardu O2 klasickej pětikolík (midi out)...Teď je otázka, Mac v toweru, Mac mini (spíš na multimedia nebo i na práci?), Mac iBook?
Kdo pracujete s hudbou na Macích, zkuste sem hodit nějaké svoje postřehy a usnadnit mi tak moje tápání. Díky
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Michal Škrabálek
Administrátor
Administrátor

PříspěvekZaslal: 15. 1. 2008 - 07:04    Předmět: Re: Platforma Apple Odpovědět s citátem

Mac je dnes úplně obyčejné písíčko s jablkem na bedně a dvojnásobnou cenou. Střeva jsou stejná, softwarová základna zlomková, stabilita úplně stejná, OS velmi rozporuplný. Sláva Maců, kdy se prakticky na ničem jiném nedělala grafika, je dávno pryč a dokud Steve Jobs nezmění politiku nebo neodejde, asi to tak i zůstane.

Dle mého názoru je investice do Mac PC vyhození peněz do luftu - stejnou konfiguraci klasického PC pořídíš za polovic, tedy za stejné peníze dostaneš mnohem lepší HW. Rozdíl je jen v hezčím designu a vydřidušském příplatku za značku v případě Applu.

S novým PC už podle mě nemá smysl brát cokoliv jiného než Visty (vlastní zkušenost), na starší PC pak odladěné Windows XP SP2. Docela by mě zajímalo, zda mohou zastánci Apple konkrétně vyjmenovat nějaké výhody Maců. Většinou jsou to jen obecné plky s nulovou vypovídající hodnotou typu "Mac je lepší".

Naposledy upravil Michal Škrabálek dne 15. 1. 2008 - 10:08, celkově upraveno 2 krát
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
car1os
Kandidát
Kandidát

PříspěvekZaslal: 15. 1. 2008 - 07:14    Předmět: Odpovědět s citátem

Taky si myslím že dnes už nemá cenu jít do jablek,winxp už jsou velmi stabilní systém,výkon dnešních pc je taky už dostatečný,sice se píše v odborných časopisech že nej systém je Apple ale ty rozdíly už dávno nejsou propastné a Mac si člověk nemůže postavit sám a to mě osobně vadí.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
Mephisto
Guru
Guru

PříspěvekZaslal: 15. 1. 2008 - 09:37    Předmět: Odpovědět s citátem

Ono je to s tou stabilitou na Macovi i o tom, že kdo ho používá, tak ho má jen na hudbu. Kdežto v domácích podmínkách většina co používá WXP na klas kompu, na něm spouští kde co, včetně surfu na netu. To pak je jasný, že systém snadno padne.
Takže v domácích podmínkách bych se taky spíš přikláněl k oněm dvoum pánům přede mnou. Nehledě na to, že už je pomalu víc softu na XP, než na macka.
Ovšem pokud bych chtěl mít dvaq kompy, z toho jeden čistě na hudbu, pak bych se jablíčku nebránil. Ale jako jeden víceúčelový komp bych ho též nebral.

Ale je to jen můj subjektivní názor...
fkho
Guru
Guru

PříspěvekZaslal: 15. 1. 2008 - 12:28    Předmět: Odpovědět s citátem

No podla mna ide hlavne o sympatie voci spolocnostiam, kedze je obecne v mode nadavat na MS... Aj ked je bohuzial pravda ze stale dookola vykradaju myslienky ktore prinesie niekto iny, robia to za cenu, za ktoru to moze byt koncovemu uzivatelovi akurat jedno. Ale ked si to zoberiem z hladiska sympatii a koho by som radsej podporil kupou OS (a v pripade macu aj HW) tak urcite vedie Apple. Co sa tyka toho, co aky system dokaze, myslim ze v XP nemoze nikomu nic chybat...ja osobne s nim nemam ziadny problem - vsetko ide a pada len v situaciach kedy sa mu vobec nedivim... Co sa tyka Visty - nesiel by som do toho ani za zlate prasa... najskor tak za rok ked na to PC dozreju, pretoze nepotrebujem system, ktory mi zozere 3/4 ramky len co sa spusti a bude mi sekat grafika na core2duo procesore... Nehovorim ze je to zly system ale momentalne to je podla mna masochizmus ho pouzivat. Alebo mozno taky isty styl ako mat Maca icon_wink.gif. Clovek co potrebuje na PC robit aj nieco ineho ako sledovat poletujuce okienka pri surfovani na nete, si podla mna na Vsitu chvilu pocka...
Michal Škrabálek
Administrátor
Administrátor

PříspěvekZaslal: 15. 1. 2008 - 12:53    Předmět: Odpovědět s citátem

Ale no tak icon_smile.gif O HW náročnosti, nespolehlivosti a nevím čem ještě Windows Vista kolují fámy na každém rohu... Nasazuji Visty už rok, kde se dá a mám s nimi nejlepší zkušenosti (a to jsem instaloval Win od verze 3.11 nahoru + pro srovnání testoval Mac i Linux konkurenci ve formě Ubuntu apod.). Visty jsou jednoznačně nejlepší OS na světě - stabilní, úžasně rychlý (na žádném jiném systému se dokument ve Wordu neotevře za půl vteřiny), spolehlivý, bezpečný a inteligentní systém, který si poradí i s kejklemi, jaké by jiný OS poslaly do věčných lovišť.

Mimochodem to, že Visty žerou 3/4 Ramky není chyba, ale výborná věc umožňující bezkonkurenčně nejrychlejší start aplikací a fantastické odezvy systému. V případě, že je paměť potřeba, systém ji uvolní. Nevyužívání paměti, kdy zůstává stále velké množství nevyužité, je chyba, viz žalostná správa RAM u Win XP a jiných systémů. V té době prostě nikdo nepočítal s tím, že lidé budou mít více, než půl giga. Narozdíl od Win XP, kde téměř není cítit rozdíl mezi 512 a 2048 MB RAM, u Vist toto velmi zvyšuje svižnost práce (díky technologiím prefetch a ready boost).

Řeči jako "do Víst půjdu až po prvním service packu" jsou směšné. Pár chyb by opravu sneslo (např. problémy s probouzením z režimu spánku), ale když to srovnám se stovkami nedodělků na jiných systémech, není co řešit. Apple vede, to ano, ale pouze v ceně, marketingu a bezdůvodnému hype pramenícího z toho, že Mac používá "pár" nostalgiků a těch, kteří se nechají zlákat reklamou.

Dovolím si parafrázovat - člověk, který potřebuje pracovat a má PC mladší dvou let, by byl sám proti sobě, kdyby nezvolil Visty. BTW s Microsoftem nic nemám, jen zkušenosti správce sítě.
Mephisto
Guru
Guru

PříspěvekZaslal: 15. 1. 2008 - 13:30    Předmět: Odpovědět s citátem

Nevim jak teď, ale když Visty vyjely, tak byly problémové a to hlavně v síti. Vím o firmách (hlavně s větším počtem připojených PC), které na Visty najeli a po čase se vraceli na XP.
Jinak na méně a středně výkoný komp bych je nedal a v současnosti maximálně na hodně high end PC a to jen kvůli využití rychlosti při práci se systémem.
Fajn je, že cena OEM není o moc větší než u XP...
Michal Škrabálek
Administrátor
Administrátor

PříspěvekZaslal: 15. 1. 2008 - 13:41    Předmět: Odpovědět s citátem

PC s procesorem Sempron 2600 (naprostý lowend, který se už dva roky neprodává) a 1 GB RAM je s Vistama viditelně svižnější, než Win XP. Dokonce i na dva roky starém notebooku, kdy jeho výrobce o Vistách v době vydání nic nevěděl, jsou Visty rychlejší, než Win XP. A čím rychlejší stroj, tím rychlost systému roste. U Win XP s výkonem HW od určité hranice prakticky neroste výkon OS.

Navíc u Vist je co se týče rychlosti trochu opačná situace, než u XP. Windows XP časem postupně zpomalují a zpomalují, jak se plní registry balastem. Visty naopak zrychlují jednoduše díky tomu, že se učí, jak počítač používáte. Syntetické testy proto nic neřeknou. Visty sledují, kdy jakou aplikaci spouštíte a jakmile pochopí váš styl práce, přednačítají nejpoužívanější programy do paměti, takže spuštění je pak bleskové. Proto ta zabraná RAM. To ale neznamená, že se paměť neuvolní v případě, že si otevřete Photoshop nebo nějakou hru. Tož tak.

S Vistama v doménové síti cca 120 PC mám jediný problém, a to jednu síťovou tiskárnu - Konica Minolta Di2510. Jinak síť je věc, kterou Visty posouvají o pěkný kus dopředu (IPv6, podpora multimediálních zařízení, sloučení doménových a běžných skupin, nový panel Centrum sítí a sdílení, výrazně lepší a zautomatizovaná podpora Wifi, atdatd.) Mohl bych pokračovat do alelujá s vlastními poznatky o změnách k lepšímu, které kritici Vist nezmiňují - protože "prý". V čem je systém Applu lepší?
Mephisto
Guru
Guru

PříspěvekZaslal: 15. 1. 2008 - 14:39    Předmět: Odpovědět s citátem

Já proti Vistám nebrojím, ale jsou to jen zkušenosti z mého okolí. Každopádně do budoucna je to systém, který začne převládat a já sám bych třeba za rok u nového PC zvažoval zda XP či Visty.
S tím serv. packem je to ale trochu pravda, protože každý systém se vychytá až za provozu a verze která bude vydávána třeba za rok, již z obsahem těchto úprav, záplat, atp. ušetří čas i nervy při každé reinstalaci systému ... jako to bylo u XP. Ale jistě to není žádný směrodatný argument. Jen chci říct, že spěchat na Visty honem, honem nemá význam.
Jak již říkal Komenský: Veškeré kvaltování jen pro hovado dobré jest. icon_smile.gif)
balda
Guru
Guru

PříspěvekZaslal: 15. 1. 2008 - 15:42    Předmět: Odpovědět s citátem

Nepopírám že Vista bude kvalitní systém, už jsem četl o zlepšeních, ale na vlastní kůži jsem ji netestoval. To co píše Michal o učení Visty jak uživatel s kompem pracuje se jeví oproti XP a problémy s registry jako obrovské plus. Osobně jedu na Athlonu 3200+ 64bit, 1GB RAM, deska MSI a hafo jinejch věcí. Výsledek je ale takovej, že ta bedna pod stolem je pro mě anonymní záležitost, ke který nemám absolutně žádný vztah. Zní to dost divně, to je mi jasný. Zkusím to jinak.. Sestavu mám rok a třičtvrtě, po třech měsících se začali projevovat problémy se sata řadiči (neutáhla dvě sata zařízení) a loni v srpnu mi kleknuly úplně. Deska byla v záruce, po šesti týdnech tahanic mi poslali desku novou. No a co se nestalo, po měsíci ten samý problém, napájením to asi nebude, zdroj mám silný... Ikdyž si komp postavím podle vlastních představ, tak se vždycky nějaká moucha vyskytne. Ano, dokážu si představit, že bych měl daleko lepší vztah k noťasu, tady taky souhlasím, že se platforma PC nechá pořídit za polovinu ceny i s OS. Tuhle myšlenku taky nezavrhuju - tak by mě ale zajímalo, zda jde narvat do noutu dobrá zvukárna bez latence, nebo je-li výhodnější pořídit midiboard s integrovanou zvukovkou s in/out konektory (třeba M-Audio Ozone) .. No prostě chci mít i při práci pocit, že dělám s něčím co je víc než jen železo. Nečekám, že se znovu stane ten "zázrak", kdy jsem poprvé pracoval s počítačem (ZX81), ten zážitek je prostě neopakovatelnej a stejně tak jsem rád, že první komp nebyla platforma x86. Jediný s čím nesouhlasím, že Jobs je pro Apple mínus. Svým návratem po 10ti letech (96-97?) dokázal platformu oživit a doslova jí sebrat hrobníkovi z lopaty. Dost jim taky pomohl iPod, ale to už jsme zas někde jinde. Proto to bádání o Apple, ale zatím jsem si teda moc obrázek neudělal icon_sad.gif Nemá s ním někdo praktické zkušenosti v nasazení na muziku?
Mephisto
Guru
Guru

PříspěvekZaslal: 15. 1. 2008 - 16:10    Předmět: Odpovědět s citátem

Zkus jestli někdo nemá Muzikus 06 loňského roku... tam bylo téma měsíce "Co muzikantovi nabízí Apple Macintosh?"
Já bych ti to naskenoval, ale to číslo má kolega, takže by trvalo než by mi ho přinesl pár dní...
car1os
Kandidát
Kandidát

PříspěvekZaslal: 15. 1. 2008 - 17:22    Předmět: Odpovědět s citátem

Nj Baldo když ono je to o tom že dělat si svoje pc to chce si občas zjistit i nějakou tu problematiku o základních deskách a td ,mam tu zkušenost že to co je new ,není vždy to pravý ořech.pokud chci dobry pc nekupuju zásadně věci neověřené a u desek od MSI to je klasika,a je taky kupodivu že ne vždy to drahé je dobré,u střev do pc to mam potvrzeno letitou praxí,zatímco plno kamarádů si staví pc vždy aby byl co nej výkon,dost často pak pláčou,ono hodně záleží třeba jen na takový blbosti jako je chlazení,vím že některý typy MSI měli totálně přetopený chipsety ,a na tokovým pc pak není stabilní nic,ale to by jsme zabředly do jiný debaty ,ja mam jenom athlona 3000+,průměrnou graf.kartu ale hlavně ve skříni 40max48 stupňů C.A že by mi někdy něco spadlo?nepamatuju.Jo a taky 3HD.Na stabilním železe -stabilní soft.A ještě k těm vistám-asi bude trvat nežli se překope spoustu vst,pač ne všechno pod vistama bude fachat jako pod xp
balda
Guru
Guru

PříspěvekZaslal: 15. 1. 2008 - 17:43    Předmět: Odpovědět s citátem

2carlos: co se týče desky, nebyla to high-end, ale zlatá střední cesta, stejně tak ostatní součástky. Nejsem profík v montování PCdel, mám jich za sebou cca 5-6. Máš pravdu s chlazením chipsetu, tahle deska je přesně ten případ. A to mi jejich aktivní chladič chipsetu odešel po 10ti měsících. S předchozíma dvěma deskama od nich jsem neměl problémy. Problém Vista a přeportování Vst neřeším, vstčka nepoužívám. Nu nic, jsme fakt ale úplně jinde.
Michal Škrabálek
Administrátor
Administrátor

PříspěvekZaslal: 15. 1. 2008 - 19:16    Předmět: Odpovědět s citátem

Jen ke kompatibilitě Vist s programy / hrami. Další fáma, naprostá většina toho funguje zcela bez problémů, alespoň já jsem se zatím nesetkal s ničím, co by nefungovalo (pokud už něco zlobilo, zatím to vždy vyřešil Režim kompatibility, který narozdíl od ikspéček skutečně funguje). Ani s ovladači není žádný problém (zazačátku byl), jen bych zatím ještě nedoporučoval 64bitovou verzi (mnozí plánují kvůli omezení 32bitů na 4, resp. cca 3,5 GB RAM), tam ještě hodně driverů chybí.
djb-studios
Guru
Guru

PříspěvekZaslal: 16. 1. 2008 - 11:22    Předmět: Odpovědět s citátem

...tak prihodím ešte aj ja niečo ohľadom Visty ... po nainštalovaní sme sa asi týždeň spoznávali, kým som prišiel na to, ako povypínať všetky otravné hlášky, utieranie prdele pri každom kliknutí, 3 dotazovacie hlášky pri pokuse zmazať TXT súbor z adresára Program Files a samé "čierne obrazovky" s výstrahami písanými pre mongolov, apod.
Nakoniec som samozrejme prišiel na to, kde to všetko povypínať a už sa mi s Dristou pracovalo fajn... naozaj uznávam, že ten systém je SAKRA rýchly, komp doslova ožil a po kliknutí aplikácie doslova bliknú a sú spustené...
...bohužiaľ však tento systém využívam výlučne na browsovanie, prácu s dokumentami, ICQ, taktiež sa dobre pracuje s grafikou (konečne PhotoShop, Illustrator, Flash apod. pracujú svižne a rýchlo!!!) ... NIE VŠAK AUDIO!!!
Keďže našu zlatunkú Vističku naprogramovali pod dozorom komerčných veľmocí a ich silných vplyvov, tak do nej zapracovali "milú" featurku, ktorá však beži NAD samotným kernelom ... DRM - Digital Rights Management, ktorý mi totálne znemožnil nainštalovať Cubase či Nuendo (v3 .. a nepomohol ani žiadny režim "kompatidebility"), tiež som nemohol som v strihovom programe používať SPDIF digitálny výstup s kodekom, nehovoriac o tom, že moja snaha naroutovať SPDIF signál do viacerých zvukoviek (ako to bežne využívam) bola nemožná ... výstup TICHO! ... systémové zvuky si naprotitomu spokojne pískali ďalej icon_smile.gif ... len pripomeniem, že na zvukovku (high-end!) som stiahol Vista drivery zo stránky výrobcu, kde chudáci sami napísali, že nedostali od Microsoftu úplný certifikát na všetky vlastnosti, ktoré zvukovka poskytuje, lebo "vraj to môže viesť ku porušovaniu práv" ... super?? icon_smile.gif

... tak ja som sa chcel len trocha podeliť o skúsenosť z Visty a nebyť práve ten jeden, ktorý len slepo kritizuje bez argumentov, hoc viem, že Michal na mňa vybehne s miliónom (agitačných?) protiargumentov icon_wink.gif ... moje konkrétne skúsenosti sú jednoducho také, že s mojou softwarovo/hardwarovou výbavou na Viste jednoducho nemôžem robiť muziku, čo je pre mňa hlavný dôvod vlastníctva kompu ... naprotitomu ... uznávam, Vista je vynikajúci systém na bežnú prácu, dokonale sa prispôsobí človeku (systematicky by som to prirovnal k automobilu), je skutočne rýchla a práca v nej je svižná.

(m)
Michal Škrabálek
Administrátor
Administrátor

PříspěvekZaslal: 16. 1. 2008 - 12:14    Předmět: Odpovědět s citátem

Ty "otravné hlášky" jsou výborná ochrana proti programům (virům, trojanům, apod.), které se spouští bez vědomí uživatele např. při prohlížení webu. Trochu rozumnější člověk na Vistách díky tomu nepotřebuje Antivir (mimojiné i díky integrovanému Defenderu), což je významný skok ve výkonu směrem nahoru a také krok směrem k velmi dobrému linuxovému systému práv. Pro instalaci SW či změnu konfigurace není třeba se přihlašovat jako administrátor.

Na problémy s audiem neumím reagovat, nemám zkušenost. Vím o omezení videa (právě ona DRM), kterou řeší připojení přes novější HDMI konektor na výstupním zařízení (grafická karta) a podpora HDCP na straně zobrazovacího zařízení (např. monitor).

Naposledy upravil Michal Škrabálek dne 16. 1. 2008 - 13:58, celkově upraveno 1 krát
djb-studios
Guru
Guru

PříspěvekZaslal: 16. 1. 2008 - 13:11    Předmět: Odpovědět s citátem

No jasné, toto chápem, že to zabezpečenie a defender sú opäť len kroky ku bežnému neskúsenému užívateľovi... ale ja sa za takého nepovažujem a potrebujem mať ako systémový programátor prehľad a kontrolu nad tým, čo OS robí ... a hlavne, keď mám zakúpené kvalitné antivir/antispy riešenie, tak viem, že je spoľahlivé a nechám tú kontrolu jemu a nepotrebujem žiadne otravovanie Visty, ktoré sa dá našťastie vypnúť, no musíš to hľadať skryté v nastaveniach na mieste, kde by si to vôbec nečakal ... chápeš icon_smile.gif ... opäť je to len vec pohľadu, ja akceptujem tie výhody, ktoré si popísal...

Ohľadom audia ... tam je práve problém, že na video výstup existuje HDMI rozhranie (ono je to vlastne zabezpečený protokol s certifikátom), bohužiaľ však nič podobné neexistuje pri audio výstupe (aspoň o tom neviem), takže toto je z môjho pohľadu problém ... ono tie veľmoci, ktoré si DRM vydupali si myslia, že okamžite, keď niekto niečo ide posielať cez SPDIF, tak to na jeho konci automaticky grabuje, lebo je to "určite zvuk chráneného filmu" icon_biggrin.gif ... sú to lamy!!!
Mephisto
Guru
Guru

PříspěvekZaslal: 16. 1. 2008 - 13:33    Předmět: Odpovědět s citátem

djb-studios napsal:
ono tie veľmoci, ktoré si DRM vydupali si myslia, že okamžite, keď niekto niečo ide posielať cez SPDIF, tak to na jeho konci automaticky grabuje, lebo je to "určite zvuk chráneného filmu" icon_biggrin.gif ... sú to lamy!!!

To musím potvrdit (zkušenost mého kolegy) jak u videa tak u audia se tyto problémy občas objeví a je to o tom jak komp je využíván. Visty jsou nastaveny pro průměrného uživatele a ta ochrana a potlačování ilegálu je pro "nestandardní" uživatele bič...
Je to trochu škoda.
balda
Guru
Guru

PříspěvekZaslal: 20. 1. 2008 - 18:46    Předmět: Odpovědět s citátem

Díky Dr., jenž mi poslal scany z muzikusu o Apple. Udělal jsem si obrázek a opravdu to není jen o stejných střevech počítače. Jednoduše se mi ta platforma líbí, je mi jasný, že si připlatím víc než u pc a že to nebude hned, ale až koncem roku 2008 icon_sad.gif
Mephisto
Guru
Guru

PříspěvekZaslal: 20. 1. 2008 - 22:09    Předmět: Odpovědět s citátem

Baldo nemáš zač ... snad to bylo čitelný, opět se mi "rozvášnil" komp. takže jsem to bral narychlo. Až teď jsem ho opět rozchodil.
Ale mám takový pocit, že budu muset co nejdřív koupit jinej ... bohužel si na něj musím půjčit icon_rolleyes.gif
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra DreamFacE.net -> Ostatní hardware Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku 1, 2  Další
Strana 1 z 2

Přejdi na: