DreamFacE.net (www.dreamface.net)

česko-slovenský infoserver a komunita producentů nekomerční elektronické hudby

Copyright © 1998 - 2004, všechna práva vyhrazena
Koncept, design, správa: Michal Škrabálek
Technická podpora: Martin Veverka
Hosting: Savvy.cz, server je neziskový
přístupy: 23888533, unikátní přístupy: 4636605, online čtenářů: 10, z toho 0 registrovaných
Česko-slovenský infoserver a komunita producentů nekomerční elektronické hudby
 Přihlášení: Jméno   Heslo     [REGISTROVAT]
Vyhledávání:  [Rozšířeně]    Net-Rádio: 
Někde na úvodní stránce je logo nového defnetu. Ale pššt :-)
Přidat k oblíbeným | Domovská stránka | Doporučit nás | Top 20 | Statistiky | FAQ | Spolupráce | Reklama | Kontakty | Text

Menu

Aktuality
14.05.2013: Sound Forge Mac nově jen za 5990,- Kč včetně DPH. Nejde o akci, tato nová výrazně nižší cena platí trvale. »»

14.02.2013: Sound Forge pro platformu Mac OS X je na světě. Od základů byl vyvinut výhradně pro OS X. »»

14.02.2013: SpectraLayers Pro - revoluční novinka od Sony Creative Software. Tento pokročilý editor nabízí převratný způsob práce se zvukem a neobvykle detailní analýzu, editaci a zpracování zvukových souborů na úrovni spektra. »»

11.02.2013: Sound Forge Pro 10 teď jen za 4630,- Kč. Po omezenou dobu mimořádná promo sleva 30% na špičkový audio editor. »»

22.01.2013: Využijte do 31. 1. 2013 kupon na Computer Music Magazine + odkaz na "virtuální" DVD se spoustou CM verzí virtuálních efektů a instrumentů zdarma. »»

archív | přidat

Fórum

FAQFAQ   HledatHledat   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   NastaveníNastavení   PřihlášeníPřihlášení 

Mixovat na gramcích nebo na PC?
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další

Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  

Je lepší mixovat na gramcích nebo na PC?
Na gramcích
39%
 39%  [ 18 ]
Na PC
17%
 17%  [ 8 ]
Ani jedno
4%
 4%  [ 2 ]
Kombinace obojího
39%
 39%  [ 18 ]
Celkem hlasů : 46

Autor Zpráva
Stanley
Anonymní

PříspěvekZaslal: 14. 5. 2004 - 16:26    Předmět: Odpovědět s citátem

ak sa vinyl mastroval digitalne, tak tam nie je rozdiel - naopak, vinyl ma nizsi odstup signal/sum, pretoze je poznaceny nedokonalostou snimacieho zariadenia. Rozdiel ale moze byt vtedy, ak mas porovnat 16bit vzorkovanie cdcka (96db teoreticky) s dynamikou vynilu, ktora moze byt vyssia (napr. ked sa mastrovalo v 24 bit). Teda je mozne, ze zvuk z vinylu je "lepsi", ale snad len v porovnani s 16 bit vzorkovanim. Ked ho mam porovnavat so spickovymi 24bit prevodnikmi (snr aj cez 140dB), tak proste nema sancu.
djb-studios
Guru
Guru

PříspěvekZaslal: 17. 5. 2004 - 09:02    Předmět: 2stanley: Odpovědět s citátem

Áno tak v tomto ti dávam zapravdu.... Čo sa týka mastrovania na 24bit tak sa to nedá porovnať ani s CD ani s vinilom...
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
Michal Škrabálek
Administrátor
Administrátor

PříspěvekZaslal: 17. 5. 2004 - 09:29    Předmět: hudba na party Odpovědět s citátem

A myslíte si, pánové, že na parties nebo akcích, kde se živě mixuje muzika, někoho zajímá, zda je to 16 nebo 24bit? Vždyť to při té ducavé hlasitosti nikdo nepozná, ani nepotřebuje... nebo jste viděli někoho, kdo na houseové party stojí v rohu a hledá chybějící/přebývající frekvence? icon_lol.gif
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
Bass
Anonymní

PříspěvekZaslal: 17. 5. 2004 - 22:47    Předmět: Odpovědět s citátem

Newiem, co tu vobec riesite. Drviva vacsina skladieb vznika ako?? No predsa v computeri, alebo na masinkach, alebo dokopy. Vysledok je vyexportovany vacsinou digitalne. Takze sa tu nemame o com bavit. Ano, master pomoze. Chcel by som vsak stretnut toho z vas, kto to vie tak rozlisit. Iba ak doma na kvalitnej aparature a nie na party. Pani, zaoberate sa tu uplnou zbytocnostou. Navyse, pokial hram z compau a "nazivo", mozem tu skladbu vzdy zahrat inak, co s vinylmi pojde asi tazko, ze....
drumik
Kandidát
Kandidát

PříspěvekZaslal: 28. 8. 2004 - 00:40    Předmět: Odpovědět s citátem

Myslím, že dobrý začátek je vyzkoušet si to na počítači a pak se pustit do "vynilů". Na PC třeba v NI Traktoru je fajn vyzkoušet jak to fára atd. Dodneška si hraju v Traktor 1.06, mám vlastně v PC dvě zvukovky. Jedna na Master a druhá na odposlech. Jenže pořád to není ono. Mixování na kompu se hodí, pokud děláte doma nějakou chlastačku a chcete dělat u toho blbiny s hudbou. To je super icon_biggrin.gif . Akorát, že mě donutilo jít EXT-DUST si opravdu zahrát na TECHNICS 1210 MK2. A to je teprve prdel. Nepomlouvám ani jedno z toho. Jen to, že opravdový Dj je ten který opravdu "zahraje" šílenosti z desek a opravdu rozchodí/potrápí publikum icon_lol.gif . Už se mi hned nezamlová jenom ten Final Scratch. Celá Show jen z PC. Nudááá a o ničem. Poslouchal jsem Buriana a je to jen furt dokola, strašně nezáživné.
Arkwuill_Sweety
Nováček
Nováček

PříspěvekZaslal: 23. 2. 2005 - 14:06    Předmět: Mixování ... analog vs digital Odpovědět s citátem

Taky zajímavé téma. Znam hodně djs, kteří nedají na gramce dopustit, že mají lepší zvuk. Já osobně jsem sei tedy pořídil jak gramofony, tak i cd přehrávače. Zjistil jsem, že cd přehrávače poskytují obrovské spektrum možností. Nejsem zastánce ani jednoho způsobu, myslím, že obojí má své kouzlo. Například mixování na gramofonech nabízí spoustu efektů a technik, které lze provádět přímo - tzn. je zde přímý kontakt s deskou a celkově je z toho lepší efekt. CD přehrávače tyto efekty také poskytují, ale přeci jen už jsou nějakým způsobem zprostředkované. Mixování na CD playerech je o něco snazší, a jak jsem již řekl, otevírá velké možnosti - a to hlavně ve spojení s internetem a formátem mp3. Největšími zastánci vinylů jsou především technaři, neboť samostatné techno skladby na CD nikde neseženete. Jen sety. Kdežto u ostatních stylů už se to dá. Takže pro mě obojí má své kouzlo, líbí se mi obojí. Super je to kombinovat!
Co se týče mixování z PC, tohle jsem nikdy nezkoušel, ale určitě to je a bude i nadále v trendu, protože je to velmi snadno dostupné! Gramofony si jen tak dneska někdo nemůže pořídit a potom se taky zásobovat haldami desek. Kdežto mixovací software je snadno dostupný a ve všemožných provedeních. Mladí lidé (sem patřim i já) se většinou ubírají k těm dostupnějším možnostem.
Tady někdy narazil, aby zanikly remixy! Tak s tímhle bych absolutně nesouhlasil! Je to samozřejmě věc názoru! Remix je jedna ooobrovská výhoda, kterou rocková muzika nemá! Je to případ, kdy lze zkloubit super nápady od různých lidí. A tak místo toho, aby vznikla jedna průměrná skladba, tak může díky remixu vzniknout superpecka! Samozřejmě ne každý remix je povedený, hodně se vyskytují remixy nepovedené, které nikdy nepředčí originál! Jak řikám, je to věc názoru. Podle mě je to ale super možnost! Co se týče skládání hudby, z mé strany mě remixovat baví mnohem víc, než vlastní skládání! Ovšem jiná věc je, pokud někdo "vykrádá" jiné skladby! Když si někdo "vypůjčí" nějaký sampl, použije ho ve své skladbě a potom ho vydává za vlastní! S tímhle taky nesouhlasim! Vždy by tudíž mělo být uvedeno, že jde o remix. Za tím si stojim! Např... teďka se mi hodně zalíbily housové remixy a bootlegy na Michaela Jacksona! Některé jsou fakt super! V originálech bych Majkla jen těžko asi poslouchal, i když jde to. Ale ty remixy jsou fakt sucper! Př. THE SOUND BLUNTZ - "Billie Jean" - a tady je příklad, kdy není remix v názvu uveden. Když se na to ale podíváme ze základu, proč spory tady v tomhle nastávají, tak hlavně jde o prachy! A ty v tomto případě skutečně jdou Mr. Jacksonovi. Ale pro nás smrtelníky to je asi vedlejší. .)
Ha, tak snad jsem netrhl rekord v délce příspěvku... .) Asi to stejně nikdo číst nebude, páč délka textu značně odrzauje.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Gas
Anonymní

PříspěvekZaslal: 12. 4. 2005 - 18:41    Předmět: Re: djing Odpovědět s citátem

chronic_lab napsal:
No v posledni dobe se zacina hodme rozmahat final scratch ktery jde cestou kompromisu. Zachovava klasicky styl ovladani a pritom funguje digitalne. Tahat s sebou porad kufr s deskami neni prilid prakticke. Daleko jednodussi je vzit s sebou proste jedno CD na kterem je vsechno, takze bych rekl ze klasicke vinyly asi brzo vytlaci digitalni technologie. Kazdopadne nejradsi bych byl aby mixovani skoncilo nadobro a vsichni hrali uz jen LIVE :]]

----- icon_smile.gif Jde videt, ze jsis na hrani nikdy nesahl, kdyz to tak jednoznacne udsuzujes.Kdyby měly samplery, nebo compy vytlačit klasické vinyly, tak už by to tu davno bylo.Mozna jich je pribude, ale jak rikam, gramce jen vpadaji slozite, ale jsou jednoduche a v jednoduchosti je krasa a jestli mluvis o tom, ze to usnadnuje snad pro zacatecniky srovnavani, tak nato jsou ke gramcům takzvane laicky ---EFEKTOVAČE--- které umí aji plno efektu, a dražší gramce přehrávají DIGITÁLNĚ, takze to umi uplne to same jakykoli sampler či live.ALE JE TU JEDNA VÝHODA, MÁŠ TEN BEAT PO RUCE, MUZES SI S NIM DELAT CO CHCES, V TOM TO JE, TO JE DJ´ing(fantazie)a vyhrát si s tím a né klikat --JEDNOU---mýší..... icon_idea.gif
Anonymní

PříspěvekZaslal: 12. 4. 2005 - 18:51    Předmět: Odpovědět s citátem

drumik napsal:
Myslím, že dobrý začátek je vyzkoušet si to na počítači a pak se pustit do "vynilů". Na PC třeba v NI Traktoru je fajn vyzkoušet jak to fára atd. Dodneška si hraju v Traktor 1.06, mám vlastně v PC dvě zvukovky. Jedna na Master a druhá na odposlech. Jenže pořád to není ono. Mixování na kompu se hodí, pokud děláte doma nějakou chlastačku a chcete dělat u toho blbiny s hudbou. To je super icon_biggrin.gif . Akorát, že mě donutilo jít EXT-DUST si opravdu zahrát na TECHNICS 1210 MK2. A to je teprve prdel. Nepomlouvám ani jedno z toho. Jen to, že opravdový Dj je ten který opravdu "zahraje" šílenosti z desek a opravdu rozchodí/potrápí publikum icon_lol.gif . Už se mi hned nezamlová jenom ten Final Scratch. Celá Show jen z PC. Nudááá a o ničem. Poslouchal jsem Buriana a je to jen furt dokola, strašně nezáživné.

Přesně kámo, máš recht! icon_smile.gif Taky jsem zkoušel samplery, PC a to je v celku o nicem.PC tak na doma a samlery tak na nejakou DISCOTEKU. icon_razz.gif
LookY
Anonymní

PříspěvekZaslal: 12. 4. 2005 - 19:01    Předmět: Odpovědět s citátem

Bass napsal:
Newiem, co tu vobec riesite. Drviva vacsina skladieb vznika ako?? No predsa v computeri, alebo na masinkach, alebo dokopy. Vysledok je vyexportovany vacsinou digitalne. Takze sa tu nemame o com bavit. Ano, master pomoze. Chcel by som vsak stretnut toho z vas, kto to vie tak rozlisit. Iba ak doma na kvalitnej aparature a nie na party. Pani, zaoberate sa tu uplnou zbytocnostou. Navyse, pokial hram z compau a "nazivo", mozem tu skladbu vzdy zahrat inak, co s vinylmi pojde asi tazko, ze....

Tak ty si úplně ztracený případ, na tenhle názor se nedá nic jiného než se divit, jak můžou být takoví strašně chytří lidi, co ani nemají páru o čem mluví!? icon_eek.gif Toto forum je z ceho hrat a ne na cem skladat hudbu! Ale speciálně pro hraní živě jsou gramce, jednoduše kdo ví o čem je řeč, tak ví a nemusim to všechno říkat, tady u tohodle idividua je FAKT škoda mluvt! icon_rolleyes.gif

Ráda bych upozornila účastníky diskuse, aby se vyhnuli slovnímu napadání. Každý má na problém jiný názor a jiný úhel pohledu, tak to, prosím, respektujte, jinak bude toto forum uzamčeno. Díky za pochopení, mania
teslo
Guru
Guru

PříspěvekZaslal: 5. 7. 2005 - 19:01    Předmět: sw vs hw mix Odpovědět s citátem

mám už za sebou svadby, stužkové, diskotéky pre puberťákov... Teraz tu bude smrdieť samochvála, ale po každej akcií som dostal ponuku na novú. Pozitívna reklama. Nejakú naozaj ostrú party pre haldy ľudí zo širokej verejnosti som nerobil nikdy a mám z toho strach. :: :: .. Asi som odbočil, ale z toho všetkého, čo mám zasebou môžem povedať len jedno. V PODSTATE je dedno, aký druh mixingu sa využíva v danej chvíli. Prvoradé je, či je niekto lepší v HW, alebo SW. Pokiaľ niekto má na SW ako napr ja odmixované 7 rokov pri maximálnej spokojnosti zabávajúcich sa, tak si môžem dovoliť tvrdiť, že som v tom dobrý a postavte ma pred gramce a maximálne to dodr...m. Samozrejme v tomto prípade ako sú zábavy, plesy aťď sú gramce stratené...
A teraz ešte niečo na záver. Gramce na mňa pôsobia nostalgicky. Už len pohľad na točiaci sa vinyl ma privádza do eufórie, pre mňa je to španielska dedina, ale dajte mi niekto dva gramce s mixákom a prepravkou vinilov... po 6-tich hodinách sa budete na mňa hnevať, že vám to nechcem vrátiť... Takže nebavme sa tu o kvalite.. Naozaj, niečo sa dá len na SW ale to čaro, čo má HW sa prekonať nikdy nepodarí...
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky MSN Messenger
peter
Anonymní

PříspěvekZaslal: 13. 11. 2005 - 11:14    Předmět: Odpovědět s citátem

gramce uz pomaly zacinaju byt technologia minulosti. preco potom tiesto hrava z CD a nie z vinilu. asi kvoli tomu ze je to rychlejsie, dostat veci na dosku trva niekedy dost dlho ale na CD to mate za niekolko minut od finalneho masteringu
obrbaz
Anonymní

PříspěvekZaslal: 17. 1. 2006 - 18:20    Předmět: ... Odpovědět s citátem

No řekl bych, že budoucnost je ve virtualnim remixu. Sice dneska ještě hodně nedokonalé, ale v budoucnu taková spešl mixážní klávesnice+digitální efekty to nemusí bejt vubec špatný.
rinock
Nováček
Nováček

PříspěvekZaslal: 24. 2. 2006 - 20:49    Předmět: Odpovědět s citátem

DJing na PC? icon_rolleyes.gif no mne to pripada cele take umele klikanie misov a moja ruka na tanieri ten pocit sa jednoducho neda porovnat a potom este kvalita zvuku z mp3 nic moc ked tak waw, a k tomu ze vinily zaniknu...to si vobec nemyslim pretoze neexzistuje ziadne zvukovo kvalitnejsie medium na zaznam zvuku...urcite zanikne skor CD-cka DVD a mp3 kym vinil tu bude aj o 100rokov icon_smile.gif
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
teslo
Guru
Guru

PříspěvekZaslal: 25. 2. 2006 - 11:27    Předmět: djing na PC Odpovědět s citátem

Už vidím ako ľudia rozoznajú na nejakej party, či hrám z vinylu, alebo z mp3 192Kbps, nezabúdaj, že ľudia na parkete sú na toto hluchí a je im to jedno, sú to len bábky v rukách DJa. Mám za sebou 100vku akcií, kde všetko ide z mp3, nie je to len umelé klikanie myšou, je to o talente konkrétneho DJa, ako dokáže ľudí dostať do varu. Ešte raz opakujem, ľudia na parkete to majú v péčku...
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky MSN Messenger
nero
Anonymní

PříspěvekZaslal: 19. 4. 2006 - 13:19    Předmět: Odpovědět s citátem

rinock napsal:
DJing na PC? icon_rolleyes.gif no mne to pripada cele take umele klikanie misov a moja ruka na tanieri ten pocit sa jednoducho neda porovnat a potom este kvalita zvuku z mp3 nic moc ked tak waw, a k tomu ze vinily zaniknu...to si vobec nemyslim pretoze neexzistuje ziadne zvukovo kvalitnejsie medium na zaznam zvuku...urcite zanikne skor CD-cka DVD a mp3 kym vinil tu bude aj o 100rokov icon_smile.gif
lol kamo, myslim ze mp3 ma lepsi kvalitu jak wav icon_smile.gif ale nazor ti neberu, co se tyce mixovani, mixuju na traktoru 3, a celkem faram v reasonu, ke gramcum sem se jeste moc nedostal, coz je skoda, takze k nim zadny nazor, parkrat sem hral u kamose na masinkach, a nemuzu si je vynachvalit
eye
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

PříspěvekZaslal: 19. 4. 2006 - 13:30    Předmět: Odpovědět s citátem

nero napsal:
rinock napsal:
lol kamo, myslim ze mp3 ma lepsi kvalitu jak wav icon_smile.gif ale nazor ti neberu, co se tyce mixovani, mixuju na traktoru 3, a celkem faram v reasonu, ke gramcum sem se jeste moc nedostal, coz je skoda, takze k nim zadny nazor, parkrat sem hral u kamose na masinkach, a nemuzu si je vynachvalit

mp3 ma lepsi kvalitu nez wav to je dobrej bullshit, lol kamo, vyved se z omylu, mp3 je ztratova komprese z wavu tak co asi bude mit lepsi kvalitu icon_question.gif icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif
daveallen
Guru
Guru

PříspěvekZaslal: 24. 4. 2006 - 11:20    Předmět: Odpovědět s citátem

a jpg ma lepsi obraz nez png uf icon_rolleyes.gif

uz se nedivim, ze nekteri maji na hrani z pc spatny pocit, kdyz opravdu muze hrat kazda lama z nakradenych mp3...
fkho@school
Anonymní

PříspěvekZaslal: 24. 4. 2006 - 13:39    Předmět: dotyk Odpovědět s citátem

Je to sice pekne hrat na PC ale chce to dotyk... momentalne to je uz sice vsetko 'realtime', ale myskou to predsa nie je ono. Ja si tiez obcas nieco namiesam na kompe ale medzi ludi by som s mysou urcite nesiel. To chce 'aspon' FinalScratch....
Cyrill
Anonymní

PříspěvekZaslal: 24. 4. 2006 - 19:40    Předmět: Odpovědět s citátem

rinock: zjisti si nekde specifika vynilu... pod 400 hz jen mono apod. Ze neexistuje zvukove dokonalejsi medium? Jsi dost mimo.
Cyrill
Anonymní

PříspěvekZaslal: 24. 4. 2006 - 19:43    Předmět: Odpovědět s citátem

Jo samozrejme ma teoreticky mnohem vetsi dynamiku nez digitalni media, ale to stejne ve vetsine tanecni hudby nikdo nepouzije, protoze dneska se vsechno tlaci jak to jde...
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra DreamFacE.net -> DJing Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další
Strana 2 z 4

Přejdi na: